Krevet za plažu je najbolja turistička inovacija (VIDEO)

0
70

Nemaci su se uvek izdvajali svojim genijalnim idejama kojima će učiniti svoje plaže i bazene najboljim mestima. Oni su otišli korak dalje i dizajnirali sopstveni krevet za plažu.

Krevet za plažu je najbolja turistička inovacija.

Korpe za spavanje na plaži – poznatije kao Schlafstrandkörbe – koje je kreirala Menš fondacija iz Šlezvig-Holštajnu, osvojile su veliku turističku nagradu.

Na Nagradama za turizam u Nemačkoj one su proglašene za “najbolju turističku inovaciju”. Deo kriterijuma koji su uzeti u obzir za nagrađivanje bile su procena buduće profitabilnosti, moguć doprinos životnoj sredini i inovativnost.

Foto: YouTube Screenshot

Ovi kreveti za plažu koriste se duž obale Baltičkog mora, i prva su vrsta takvih kreveta na svetu. Interest za novi komfor na plaži proširio se i na Kinu.

Jedan krevet ima dimenzije od 2,40 metara širine i 1,30 metara visine, što znači da svoje ljudi mogu lako da uživaju u njemu.Cena izdavanja iznosi između 29 i 90 evra po noći, i može da se rezerviše noć ili jutro pre dolaska na plažu.

Šarlot Sajpil, radi na izdavanju ovih kreveta, kaže da stavlja novu posteljinu svakoga dana, kao u hotelima.

“Sputnik” piše da je ova kreacija kao klasična ležaljka za plažu tokom dana, ali se uveče može zatvoriti i pretvoriti u pravi krevet. Svaka korpa ima svoje osvetljenje, baklju, i ključ od sanitarne zgrade koja se nalazi pored.

U nekim slučajevima, lokalni hoteli snabdevaju goste prekrivačima i peškirima.

PUTOVANJE NIKAD UDOBNIJE

IZVOR: LONELY PLANET

 

POSTAVI ODGOVOR