Recept dana na Vitaminovoj kuhinji – Vrćeni krompiri u zemljanom djuveču

0
613
Foto: Vitaminova kuhinja

Ovo je staro srpsko jelo, recept sam nasledila od svoje majke. Ukusno i dekorativno posno jelo.

Uživanje u dobrim ukusima. Autor recepta: Gvozdena Živković.

  1. Crni luk oljuštite, isecite na rebarca i stavite na tihoj vatri da se dinsta. Najbolje je ako imate *smederevac*, pa se lagano krčka. Dok se luk dinsta, očistite krompir i pažljivo nožem izdubite krompire. Podmažite djuveč uljem i poredjajte krompire. U dinstani luk dodajte, narezan paradajz, pirinač i krompir koji vam je ostao od dubljenja-vrćenja. Prodinstajte sve još pet minuta, dodajte malo soli, bibera i aleve paprike.
  2. Ovim filom napunite krompir, pospite sve sitno seckanim belim lukom. nalijte pažljivo vodom, prekrijte listovima svežeg kupusa i stavite da se krčka na plotni *smederevca*
  3. Neka se tako krčka tridesetak minuta, onda premestite u zagrejanu rernu i zapecite krompire
  4. Poslužite toplo, meni je najsladje uz belolučene paprike ili uz salatu od krastavca

Postavite i vi recept na Vitaminovoj kuhinji – http://kuhinja.vitamin.rs/

Mozda bas vaš recept bude recept dana.

SASTOJCI

600 gr beli krompir

200 gr Crni luk

1 kom. Paradajz

1 glavica Beli luk

1 šaka Pirinač

1 kaščica Mlevena slatka paprika Vitamin Horgos

POTREBNO VREME

Vreme pripreme 25 min

Vreme kuvanja 40 min

Težina pripreme srednje

Serviranje 8 osoba

IZVOR: Vitaminova kuhinja

POSTAVI ODGOVOR