Recept Kitchen TV – Iznenadni gosti – autor Neša travka

0
3529
Foto: Kitchen TV

Neodoljivi Nišlija Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, inače planinar i veliki poznavalac prirodne ishrane.

On kuva, savetuje, upozorava na toksine, aditive, loše navike u ishrani. Neša Travka je čovek prirode i zdravlja, a gledaocima Kitchen TV će otkriti i tajni recept svakog zalogaja.

Kitchen TV – Iznenadni gosti – autor Neša travka.

Način pripreme:

U posudi za mešanje pomešati sve sastojke. Po potrebi dodati još brašna. Razliti u pleh obložen papirom za pečenje da masa bude debljine oko 5 mm. Iseći na oblike po želji. Posuti ljutom tucanom paprikom.

Peći u rerni na 180°C 20 minuta, odnosno dok ne porumeni. Pre serviranja ostaviti da se ohlade.

SASTOJCI

100 g susama

100 g lana

100 g sirovog suncokreta

1 kašičica soli

prstohvat bibera

1-2 kašike kukuruznog brašna

1 dl ulja

2 dl vina (ili piva, vode)

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica ljute tucane paprike (po želji)

Osvežavajuća salata ili tarator na drugi način

4-5 većih čuvarkuća

2,5 dl vurde

2,5 dl ovčijeg kiselog mleka

2 čena rendanog belog luka

biber, morska  so

1 kašika seckanog lista peršuna

1 kašika seckane mirođije

Listove čuvarkuće odvojiti od stabljike i krupno ih iseći. U posudu sa čuvarkućom staviti sve sastojke pa dobro promešati.

Servirati sa krekerima od semenki.

Sorbe od dinje

1 šolja vode

2 kašike meda meda

sok od jednog limuna

desetak listića sveže nane

1 manja dinja

led

Dinju očistiti i iseći na kocke. Sve sastojke staviti u blender i dobro promešati. Sipati u čaše i poslužiti. Ostatak presuti u posudu, staviti u zamrzivač i služiti kao sorbe sutradan.

IZVOR: Kitchen TV – http://kitchentv.rs/recepti/iznenadni-gosti/

POSTAVI ODGOVOR