Novu godinu u Novom Sadu dočekalo 40.000 ljudi

0
1510
Foto: Thinkstock

Novogodišnju noć na četiri lokacije u Novom Sadu slavilo je više od 40.000 ljudi od kojih je, prema procenama organizatora, njih oko 20.000 bilo na glavnom Trgu slobode gde je nastupio Zdravko Čolić.

Novu godinu u Novom Sadu dočekalo 40.000 ljudi.

Novogodišnji program “Dve Nove” odvijao se ceo dan na četiri lokacije, pa su posetioci, osim na glavnom trgu, mogli da se zabavljaju i na Trgu republike, u Dunavskom parku i na žurci u Studiju M.

Pune ruke posla imali su i radnici novosadske Čistoća koja je saopštila da je posle dočeka Nove godine s ulica odneto sedam tona smeća.

Festivalski doček na četiri lokacije – Trgu slobode, Trgu republike, Dunavskom parku i u Studiju M, pripremio je u saradnji sa Gradom Novim Sadom, tim kandidature ovog grada za evropsku prestonicu kulture “Novi Sad 2021”.

Organizatori su najavili još jednu proslavu u centru Novog Sada 13. januara uoči nove godine po julijanskom kalendaru. Počeće u petak 13. januara 2017. u 17.00 kada će na bini na Trgu republike nastupiti prvi izvođač, di-džej Vukašin Vojvodić.

Organizatori najavljuju i nastupe di-džeja Ilije Rudovića, benda Josip A Lisac, benda Branimir i neprijatelji, kao i beogradske Zemlja gruva.

Te noći će centralni događaj biti organizovan na glavnom gradskom Trgu slobode, gde će nastupiti Simfonijski orkestar NS2021 zajedno sa glumcem Sergejem Trifunovićem, kao i duvački orkestar Bobana Markovića.

IZVOR: BETA

POSTAVI ODGOVOR