Druženjem sa vukovima pobedila traume i anoreksiju

0
789

Sara Varli iz Kalifornije je nakon silovanja dugo patila od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) i anoreksije, a život su joj spasli – vukovi.

Druženjem sa vukovima pobedila traume i anoreksiju.

Sara je bila žrtva silovanja kada je imala 19 godina, nakon čega je drastično smršala i obolela od PTSP i anoreksije.

Ona sada ima 28 godina i kaže da se oporavila nakon što je provodila osam sati dnevno sa čoporom vukova psima mešancima (vuka i psa).

Sara je posećivala sklonište za vukove na imanju njene rođake, i vremenom se toliko vezala za njih da je kasnije i ona otvorila sklonište za ove, naizgled opasne životinje.

“Ne znam da li bih bila ovde da nije vukova. Kako su se stvari odvijale, pokušavala sam da otupim bol, a to možete da radite sve dok se nešto ne desi. Svega sam se plašila, ali sam se jednoga dana našla među vukovima i moj mozak je konačno ućutao. Kada ste u blizini predatora koji mogu da vas povrede, vaš mozak se automatski fokusira na to. Umesto milion imaginarnih pretnji protiv kojih sam se borila, sada sam bila fokusirana na ovu jednu pretnju pred kojom sam se našla u tom trenutku. Kada sam počela da provodim više vremena sa njima, definitivni sam postala previše svesna i bilo je trenutaka kada sam bila uplašena”, priča Sara.

Ona kaže da će vam vukovi uvek dati do znanja ako ih nešto ljuti, i da joj je taj strah koji je osećala dozvolio da konačno ima racionalan razlog za strah, umesto da se boji svega.

IZVOR: INDEPENDENT

POSTAVI ODGOVOR