Bećar paprikaš sa kuminom i korijanderom (šakšuka) – autor recepta: Hleb i lale

0
2123
Foto: Kitchen TV

Sastojci

Za 2 osobe

2 velike crvene paprike

1 konzerva pelata

4 čena belog luka

½ kašičice kumina

½ kašičice korijandera u prahu

so i biber

4 jaja

2 kašike ulja

grčki jogurt

Bećar paprikaš sa kuminom i korijanderom (šakšuka) – autor recepta: Hleb i lale.

Ulje zagrejte na srednje jakoj temperaturi i propržite papriku 5-6 minuta. Dodajte začine i beli luk sitno sckanog. Promešajte pa pržite još minut-dva. Dodajte krupno isečeni paradajz, promešajte, smanjite vatru na srednju i poklopite. Nakon 5-6 minuta sklonite poklopac i ostavite da se sve ukuva tako da dobijete gusti sos. Ako je paradajz kiselkast (ako koristite pelat moguće da će biti) dodajte malo meda ili šećera po ukusu.

Sklonite tiganj sa vatre pa napravite nekoliko udubljenja u sosu u koja ćete staviti jaja, doterati ukus. Vratite na ringlu da se jaja ispeku tj.kada su se belanca učvrstila, šakšuka je spremna za služenje.

Poslužite odmah toplo i servirajte sa grčkim jogurtom.

Izvor: kitchentv.rs

POSTAVI ODGOVOR