Foto: Beogradska tvrđava

Nakon zimske pauze, od petka, 31. marta 2017. godine, svih šest objekata na Beogradskoj tvrđavi ponovo će biti dostupni za posetioce, a od subote, 1. aprila počeće sa radom i Dino park – “Jura avantura”.

Počinje turistička sezona na Beogradskoj tvrđavi.

Park dinosaurusa u prirodnoj veličini “Jura avantura” postavljen je kod Stambol kapije na Beogradskoj tvrđavi. Više od 30 replika, među kojima su i pokretni reptili iz praistorije koji ispuštaju zvuke, biće ponovo dostupni za istraživanje, fotografisanje i edukaciju mališana. Park će biti otvoren svakodnevno, od 10 do 20 časova. Cene ulaznica iste su kao i prošle godine – 350 dinara za odrasle i 250 dinara za decu do 15 godina. Za mališane do dve godine ulaz je besplatan.

Ulaznice za šest objekata (Kula Nebojša, Veliki barutni magacin, Vojni bunker, Rimski bunar i Sahat kula) mogu se kupiti na prodajnim mestima na Beogradskoj tvrđavi: u Galeriji Stambol kapije i u Kuli Nebojša. U svakom od otvorenih objekta posetioce očekuju prezenteri Beogradske tvrđave, koji će ih upoznati sa objektima, istorijskim okolnostima i razlozima njihovog nastanka, kao i sa postavkom koja se nalazi u njima.

Osim pojedinačnih karata, JP “Beogradska tvrđava” nudi posetiocima i kupovinu objedinjene ulaznice za pet objekata na Beogradskoj tvrđavi (Kulu Nebojšu, Sahat Kulu, Rimski bunar, Veliki barutni magacin i Vojni bunker) po ceni od 450 dinara (puna cena za 5 pojedinačnih karata je 700 dinara), a za studente, đake i penzionere cena je 350 dinara. Objedinjena ulaznica nije vremenski ograničena i ne podrazumeva posetu svim objektima u istom danu.

Sahat Kula, Rimski bunar, Veliki barutni magacin, Vojni bunker i Kazamati Vojnog muzeja otvoreni su svakodnevno od 11.00 do 19.00 časova, a Kula Nebojša radi od srede do nedelje od 11.00 do 19.00 časova.

IZVOR: B92

POSTAVI ODGOVOR