Tanjug / AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Pozorišni komad “Hari Poter i ukleto dete” osvojio je rekordnih devet britanskih pozorišnih nagrada Olivije, koje su ekvivalent američkim nagradama Toni.

Čak 9 nagrada Olivije za “Harija Potera i ukleto dete”.

Pozorišni nastavak priče o dečaku čarobnjaku spisateljice Dž. K. Rouling nagrađen je u kategorijama za najbolji novi komad, režiju, najbolju mušku ulogu, svetlo, zvuk, kostime i scenografiju, a Entoni Bojl i Noma Dumezveni nagrađeni su kao najbolji glumac i glumica u pomoćnoj ulozi za taj komad.

Komad je imao je 11 nominacija, a njegova zvezda Džejmi Parker proglašen je za najboljeg glumca za svoju rolu odraslog Harija. Radnja predstave smeštena je u vreme kada su svi dosadašnji protagonisti serijala odrasli, a njihova deca pohađaju Hogvorts.

Bili Pajper je osvoila nagradu Olivije za najbolju glumicu u komadu “Jerma” (Yerma). Ona je dobila hvalospeve za interpretaciju žene čija čežnja za detetom ima porazne posledice. Komad koji je adaptacija Sajmona Stouna prema tragediji Federika Garsija Lorke rasprodat je do kraja sezone u malom londonskom pozorištu “Jang Vik”.

Nagrade “Olivije”, po glumcu Lorensu Olivijeu, britanski su ekvivalent američkih nagradaToni koje se dodeljuju na Brodveju, i dodeljuju se za uspehe u oblasti pozorišta, mjuzikla, plesa i opere.

IZVOR: BETA

POSTAVI ODGOVOR