Foto: Thinkstock

U Gracu je više stotina građana prevareno pozivom preko Facebook-a na “Prvi ćevap Open Air festival”.

Pometnja zbog poziva na “Festival ćevapa” u Austriji.

Korisnik “Sinan, Šaban, Mitar i flaša od litar” je na Facebook-u pozvao na prvomajski “Ćevap festival” u gradski park Augarten.

“Pozdrav prijatelji, 1. maja u Augartenu će biti ludo, 200 kilograma mešanog mesa u obliku ćevapa”, stajalo je u pozivu u kojem se kao vreme početka događaja navodi 12 časova.

Više od 1.200 ljubitelja ćevapa najavilo je preko Facebook-a učešće, a još 5.000 da je zainteresovano. Mnogi su poverovali da se radi o pravom pozivu i da će moći da uživaju u balkanskim specijalitetima i došli su na zakazano mesto. Međutim, u Augartenu nije bilo nikakvih ćevapa.

Neki su iskoristili priliku da reklamiraju svoje restorane u kojima se služe balkanski specijaliteti, dok su drugi tvrdili da su našli lokaciju festivala.

Zabuna je trajala sve do popodneva, kada je poziv na događaj izbrisan s društvenih mreža. su iskoristio je ovu situaciju da bi reklamirao svoje ćevape, a drugi korisnici fejsbuka tvrdili su da su “našli” festival ćevapa, pa je vladala potpuna zabuna, sve do poslepodneva kada je poziv izbrisan sa socijalnih mreža. (Kraj) zmb/

IZVOR: TANJUG

 

POSTAVI ODGOVOR