Dva ekrana: Predstavljena treća generacija YotaPhone-a

0
4898

Većina današnjih top modela dolazi sa sličnim karakteristikama – u trendu su ekrani bez okvira, dve kamere na poleđini (u budućnosti možemo očekivati sve više modela sa dve kamere i s prednje strane), hardver je sve moćniji, a sve više telefona ima mogućnost bežičnog punjenja. Ipak, čini se da, usprkos napretku na ovom tržištu, nema velikih inovacija s kojima bi se top modeli razlikovali od konkurencije.

Dva ekrana: Predstavljena treća generacija YotaPhone-a

Jedna od kompanija čiji se pametni telefoni već godinama razliku od ostatka modela na tržištu su Yota Devices.

S prednje strane YotaPhone deluje kao klasičan smartfon, ali iznenađenje se nalazi na poleđini telefona na kojoj je smešten e-ink ekran koji štedi bateriju.

U proteklih nekoliko godina predstavljene su dve generacije ovog pametnog telefona, a sada je najavljena i treća generacija YotaPhone-a koji s prednje strane ima 5,5 inčni AMOLED ekran rezolucije 1920×1080 piksela, dok se sa zadnje nalazi 720p ekran dijagonale 5,2 inča – što je povećanje u odnosu na prethodni model koji je imao 4,7 inčni e-ink ekran rezolucije 960×540 piksela.

Što se tiče ostalih opcija, YotaPhone 3 telefon je srednje kategorije koji pokreće Snapdragon 625 procesor, ima 4GB RAM-a, 12MP kameru (samo jedna kamera sa poleđine), bateriju kapaciteta 3300 mAh, podršku za brzo punjenje i USB-C priključak putem kojeg će se povezati i slušalice jer ovaj telefon nema klasičan 3,5mm izlaz. Operativni sistem na kojem radi je, naravno, Android, verzija 7.1.1.

Cena na kineskom tržištu iznosiće oko 560 dolara za model kapaciteta 64GB, dok će model s dvostruko više memorije biti oko sto dolara skuplji.

POSTAVI ODGOVOR