Nokia 9 ima 5,5-inčni ekran i otporna je na vodu i prašinu

0
5626
Foto: Youtube Screenshot

Pojedine specifikacije Nokia 9 objavljene su u dokumentima FCC agencije. Sudeći po otkrivenim informacijama, finska tehnološka kompanija kreirala je veoma kvalitetan telefon.

Nokia 9 ima 5,5-inčni ekran i otporna je na vodu i prašinu.

Nokia 9 ima 5,5-inčni OLED ekran koji je proizveo LG, dok je Nokia 8 koristila IPS LCD displej. Nokia 9 će se napajati čipom Snapdragon 835 i baterijom od 3.250 mAh.

Novi ljubimac finske kompanije ima dve zadnje kamere, jednu od 12 megapiksela i drugu od 13 megapiksela. Prednja kamera ima pet megapiksela.

Još nije poznato kolika je RAM memorija telefona, dok će Nokia 9 biti dostupna u dve verzije, s internom memorijom od 64 i 128 gigabajta. Pretpostavlja se da će telefon pokretati Android 8.0 Oreo operativni sistem.

Ranije je otkriveno kako je staklo kvalitetnije od onog na Galaxy uređajima. Model Nokia 9 takođe će imati IP67 sertifikat, što znači da je otporan na prašinu i vodootporan do jednog metra vode.

Informacije o ceni i izlasku telefona na tržište još nisu u potpunosti poznate. Postoje glasine da bi HMD Global, koji izrađuje nove Nokia uređaje, mogao da predstavi telefon na HMD Global događaju koji će se održati 19. januara naredne godine u Kini.

IZVOR: KLIX.BA

POSTAVI ODGOVOR